Historia

Fundació (1966) L’afició per l’esport del tennis estava creixent a un ritme vertiginós arreu de l’estat espanyol i Figueres no en va ser una excepció. Eren els anys seixanta. Les victòries i reconeixements internacionals que aconseguien els representants del tennis espanyol, feien que la premsa en parlés i la televisió comencés a retransmetre els primers partits de tennis.

A Figueres, hi havia un grup de joves tennistes que jugaven a la pista del Patronat de la Catequística. Aquesta pista es veia desbordada per la motivació de tots aquells joves que somiaven amb poder tenir una pista pròpia per no haver de fer torns ni tenir horaris restrictius. Insatisfets per aquestes incomoditats aquest grup de tennistes, es varen posar d’acord i es varen reunir en diferents ocasions amb el propòsit de impulsar un nou club de tennis a Figueres. Però calia ser molts més i trobar recursos econòmics per adquirir terrenys on construir les cobejades pistes de tennis. Es van reunir en diferents ocasions.

Aquestes reunions es van dur a terme al teatre del Patronat de la Catequística, i va ser el dia 14 d’Octubre de 1966 que es varen redactar els estatuts i no va ser fins el 8 de Novembre de 1966 que la Federació Espanyola de Tennis els va aprovar. Data és la que es considera com la data de fundació del Club Tennis Figueres (CTF).

En aquesta reunió fundacional, va quedar decidida la primera junta del Club Tennis Figueres, que era la següent:

President: Lluís Coll
Vicepresident primer: Jesús Martínez
Vicepresident segon: Joan Guix

Aquesta junta, es va constituir perquè es poguessin gestionar la compra d’uns terrenys. El club, no disposava d’uns terrenys propis en els quals practicar el tennis. Va ser per aquest motiu, que ràpidament es van espavilar per trobar pistes on fos possible anar a jugar.

Van començar anant a jugar a les pistes d’un bloc d’apartaments El Cortijo, a Roses, on hi havien 3 o 4 pistes de quick.

Després es va buscar algun lloc on hi hagués més d’una pista de terra batuda, cosa que feia molt més agradable jugar a tennis. Es va trobar la possibilitat d’anar a jugar a unes pistes de Sant Pere Pescador. En aquest nou indret va ser on es van participar als primers campionats de Catalunya per equips amb el nom de Club Tennis Figueres.

El temps passava i la junta directiva seguia buscant uns terrenys per a construir les pistes i el local social del Club Tennis Figueres.

Al final, es van adquirir uns terrenys situats a Santa Llogaia prop del Pont del Príncep (on estan situades les instal•lacions del Club Tennis Figueres). Eren uns terrenys on hi havia una bòbila, de la qual n’era propietari el senyor Soler. Aquests terrenys estaven dividits en tres zones i a cadascuna hi havia una bòbila: la de Vilafant, la de Santa Llogaia i la de La Pera (que era un veïnat proper).

El projecte que es volia dur a terme, constava de tres pistes de tennis de terra batuda – que al final van acabar essent quatre de terra batuda i una ràpida de ciment -, una piscina, un xalet o casa club amb vestuari, un parc infantil , un pàrquing i un minigolf.

Per fi va arribar el moment esperat. A finals de l’any 1969 es va produir la inauguració de les quatre pistes de terra batuda.

Les quatre pistes de terra batuda van quedar inaugurades i tots els socis ja podien començar a gaudir-ne. Però la instal•lació no estava complerta. Faltava construir la piscina, la pista de ciment i el xalet. Tot això va arribar desprès de l’any 1975 on es va dur a terme la constitució de la societat TENFISA (TENENCIAS FIGUERENSES S.A.) propietària dels terrenys de Santa Llogaia d’Àlguema on es troba actualment el Club Tennis Figueres que va tenir lloc el 31 d’octubre.
 D’aquesta manera els socis es convertien en propietaris d’una acció i es convertien en propietaris dels terrenys del club.

Presidents del club:

– 1966 – 1972 : Lluís Coll
– 1972 – 1978 : Antoni Gibert
– 1978 – 1981 : Joaquim Pallisera
– 1981 – 1983 : Antoni Gibert
– 1983 – 1987 : Eduardo Garcia
– 1987 – 2002 : Joaquim Bransuela
– 2002 – 2003 : Lluis Escuadra
– 2003 – 2014 : Julieta Forment
– 2014 – : Baldiri Guitart